Cheap Domotica

Al jaren hangen ze er, subtiel onder de vensterbank, verstopt onder en achter de keuken kastjes, achter de TV ... LED strips ... van die goedkope, uit China, met zo'n afstandsbedieninkje.

Ledstrip

Dat werkt in principe prima, standaard staan ze op zacht gelig/amber kleurig licht ingesteld, en verlichten indirect de donkere plekken van het huis. Maaaaarrrr, de bijbehorende afstandsbedieninkjes werken slecht, bovendien zit de ( infrarood ) afstandsbediening van mijn Onkyo receiver op dezelfde frequentie, waardoor regelmatig een lamp/muur onbedoeld van kleur veranderd. Centraal aan en uit zetten doe ik met Elro stopcontact schakelaars, te koop bij elke bouwmarkt. met zo'n simpel ( 433mhz ) afstandsbediening schakel ik praktisch alle lampen in de woonkamer en dus ook de LED strips.

Mi-Light

Dit moet beter kunnen, en eigenlijk wil ik ook alle LEDstrips en dus het hele huis in 1x  van kleur kunnen veranderen, het liefst vanaf elke telefoon / tablet / pc .Zodoende vond ik op Ebay een zogenaamd Mi-light systeem, voor niet al te veel centen kun je daarmee dezelfde ledstrips via een centrale module via wifi aansturen, omdat dit aan je LAN gekoppeld is, kun je ook via een APP de boel bedienen.

 

 

Domoticz

Toen ik verder ging zoeken, omdat het mogelijk moest lijken dit uit te breiden met een servertje op basis van bijvoorbeeld een Raspberry PI (zero), vond ik het softwarepakket genaamd "domoticz", even later bleek dit ook als Package op mijn Synology NAS te kunnen draaien, waarmee het nut van een Raspberry Pi weer kwam te vervallen.

De lol is dat dit pakketje software nog veel meer apparatuur aan kan sturen, van Phillips Hue lampen tot thermostaten, deurbellen, weerstations etc etc, omdat dit dan centraal wordt aangestuurd zijn er ook combinaties en afhankelijkheden mogelijk, waardoor serieuze domotica mogelijk is.

Transceiver

Nu sparen voor een TFXTRX433 transceiver, zodat ik alle draadloze meuk in huis aan kan sturen ... of zelf iets in elkaar bakken op basis van een Arduino ...

 

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
34.239.149.34
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com